Какво е терариум?

Терариумите са малки екосистеми, създадени с помощта на живи или изкуствени растения. Според формата на контейнера те се разделят на два типа отворени и затворени. В затворените системи контактът с въздуха е нисък и има воден цикъл. Отворените системи имат висок контакт с въздуха и са без воден цикъл. Ние Terrariumeu разработихме нов дизайн с живи растения за тези, които могат да отделят време за тях. За тези, които обичат естествеността, но не могат да се грижат за живите растения, разработихме модели с искуствени растения.

Как го правим?

На първо място, осигуряваме най-подходящата почвена среда за растенията на пода на стъклените контейнери. След като живото растение бъде засято в почвата, обогатяваме продуктите си и с водорасли, изсушени растения, предмети и гел.

Терариумът като подарък

Терариумът, който ще подарите, за да зарадвате близките си, ще бъде доста изненадващ и необичаен подарък. Това което прави Терариумите толкова специални за подаръци е това ,че всеки модел е различен и има различни теми. Растенията и предметите, които отговарят на вашите мечти, разположени във вътрешността на всеки терариум ще бъдат най-добрият начин да отразите емоциите си.

Защо терариум?

Терариумите са лесни за поддръжка и дълготрайни екосистеми. Елегантността в същото време придава естествен вид на вашия интериор. Това е един от най-лесните начини да направите себе си и своите близки щастливи.

Грижа

В терариуми с растения като кактус и сукулент няма нужда от поддръжка. Те ще ви придружават дълго време, освен ако не са изложени на пряка слънчева светлина и вода. Грижата за терариума с живи растения изисква тънкости, но не 
не е трудно. Стига да обърнете внимание на основните точки те могат да запазят жизнеността и красотата си в продължение на много години.

Растенията

Разпознаването на растенията в терариума е много важно. Трябва да обърнете внимание на растенията, които обичат влагата, понеже могат да изгният, ако ги полеете с много вода. Вместо да ги полеете директно трябва да се използва пръскачка с много малък връх.

Водата

Терариумът може да издържи и с много малко количество вода. Ако поливате директно или напоите растението в затвореният терариум с повече вода, то ще изгние, понеже вътрешността на затвореният терариум е винаги по влажна. Същото важи и за отворените системи. Особено внимание трябва да се обърне на задържането на влага в полуотворени контейнери.

Светлина

Терариумът не трябва да бъде излаган на пряка слънчева светлина. Това обаче не означава, че растението може да остане на тъмно. Освен това трябва да бъдат съхранявани в по-светлите части на вашият интериор, където няма да влезе в пряк контакт с отоплителните уреди. Вашето растение винаги ще се нуждае от чист въздух. Поради тази причина, ако има затворена тапа, тя трябва да се отваря често, за да се осигури обмен на свеж въздух.

Почва

Ако искате да запазите хранителната стойност на почвата на растението, можете да освежавате горните части на вашия торф на всеки 2-3 месеца, но никога не трябва да наторявате.